Fő termékeink
   

A Bige Holding Kft. három termelő üzemet működtet

  • kénsav,
  • műtrágya,
  • kriolit

A Bige Holding Kft. fő termékei:

  • kénsav és származékai (óleumok, analitikai, gyógyszerkönyvi kénsav, akkusav, klórszulfonsav)
  • kompaktált GENEZIS  NPK, PK műtrágyák és ezek mezo- és mikroelemes változatai
  • kriolit

Kénsavüzem az ország egyetlen kénsavgyáraként - folyékony kén bázison dolgozik, gyártókapacitása 150 kt/év.

A termelt kénsavat és óleumot a gazdaság számos területén használják. Legnagyobb mennyiséget a szervetlen vegyipar, a fémfeldolgozó ipar és az élelmiszeripar igényel. Jelentősek még a gyógyszeripar és az intermedier gyártók vásárlásai.

A klórszulfonsav európai piacán jelentős szerepet tölt be a Bige Holding Kft.  Ezt a terméket főleg gyógyszeripari és növényvédőszer intermedier-gyártó, valamint vízkezelő vegyszereket előállító cégek vásárolják.

Az üzletág értékesítési árbevételének 60 %-a export eladásokból származik. A termékek 8-9 országba jutnak el rendszeresen. Logisztikai előnyt jelent a vevők számára a jelentős vasúti tartálykocsi park, a kiszállítások zöme ebben történik.

A Bige Holding Kft. új műtrágyagyára 2004 márciusától üzemel A kompaktálási technológiával üzemelő gyár kémiai reakció és szárítási folyamat nélkül állít elő megbízhatóan jó minőségű PK és NPK műtrágyákat, a vevő igényeinek megfelelő minőségben mezo- és mikroelem tartalommal is. Az így előállított műtrágyák szemcsemérete és szilárdsága megfelel a mai korszerű európai minőségnek. Az új technológia környezetterhelő hatása minimális. Az üzem kapacitása 140 ezer to/év.

Ezzel egy időben a hagyományos műtrágyagyártása megszűnt a Bige Holding Kft.-nél
A  Bige Holding Kft. által gyártott műtrágya kereskedelmével  a péti Nitrogénművek Rt. foglalkozik. A műtrágya felhasználás és forgalmazás segítése érdekében a cégcsoport, az egész országot lefedő tanácsadói és márkakereskedői hálózatot működtet, amely a GENEZIS márkanéven árulja és népszerűsíti termékeinket.

A Bige Holding Kft. szintetikus kriolitot gyártó üzeme kétféle minőséget állít elő, a "standard" durvább szemcseeloszlású, és a "finom" 44 mikron alatti szemcseméret tartományú terméket. A gyártókapacitás 8 kt/év. Ezzel a cég Európában a piacvezető társaságok között van.

A főbb felhasználási területek: alumíniumkohászat, vaskohászat, csiszolóanyag-,   kerámia- és üvegipar, valamint a forrasztó- és hegesztőanyag, továbbá a rovarölőszer gyártás.  

A megtermelt kriolit 97 %-át európai és amerikai társaságok vásárolják meg.

Említést érdemel a SOLSIL termékcsalád, melynek tagjai különféle felhasználási célú (talajjavítás, speciális betongyártás), mesterséges szilikátalapú, funkcionális adalékok.

A Bige Holding Kft. színvonalas tevékenységét az itt dolgozók több éves tapasztalata és szakértelme biztosítja. 
Munkánkat a felhasználók igényeit kielégítve, de vigyázva a bennünket körülvevő természet értékeire végezzük.  

A Bige Holding Kft. piaci jelenlétét a következő térkép ábrázolja

Cégünkről